Moja (nosečniška) jutranja rutina z Oral-B iO električno zobno ščetko

Nekaj voersko privlačnega je v tem, da nas nekdo spusti v tako intimen del njihovega življenja, kot je jutranja rutina. Saj načeloma vsi isto počnemo zjutraj, kajne? Vstaneš, se urediš in greš v službo! No ja, če si si kadarkoli ogledal/-a jutrano rutino druge osebe, si verjetno hitro ugotovil/-a, da temu ni tako. Tako, kot smo si različni ljudje, so različna tudi naša zaporedja jutranjih opravil.

Na primer, si ščetkaš zobe takoj ko se zbudiš ali po zajtrku?

Moja budilka po navadi zvoni ob 7:10 (ampak vsi vsemo, da vsaj enkrat stisnem Snooze) in prvo jutranje opravilo je – wc. Nosečnica, kaj češ.

Nato je čas za zajtrk in vse dodatke, ki mi jih je predpisala ginekologinja. To so trenutno železo, probiotiki, nosečniški vitamini in minerali ter Omega 3. Za zajtrk po navadi pojem kakšne müslije ali ovsene kosmiče, tokrat pa sem našla še palačinke od včeraj.

Jutranja rutina vključuje kozarec vode

Vračamo se v kopalnico, do moje nove prijateljice, ki je naredila vsakojutranje opravilo ščetkanja zob precej bolj zabavno – to je zobna ščetka Oral-B iO 9. serije.

(Psst, na dnu bloga te čaka koda za popust!)

Električna zobna ščetka Oral-B iO9
Nova električna zobna ščetka Oral-B iO 9N

Geek v meni skače od navdušenja, ko me zobna ščetka zjutraj pozdravi z ekrančkom v barvah. Z njo pride tudi pametna aplikacija, v kateri sem nastavila, da imam občutljive dlesni in da bi želela temu primerno nego. Ščetka si to zapomne in me že pričaka s programom za nežno, ampak temeljito ščetkanje. 

Odprem aplikacijo in le-ta me vodi skozi celoten proces ščetkanja zob, da kakšen del ust ne zgrešim ali pa poščetkam bolj na brzino. Ščetka ustvarja z novim iO motorjem mikrovibracije, ki omogočajo kvalitetnejše čiščenje z manj pritiskanja. 

Izredno mi je všeč tudi to, da me takoj opozori, če preveč pritiskam – nekako imam občutek, da če ne čutim plastike na zobeh, ne drgnem dovolj – kar absolutno ni res in na to me opozori tako aplikacija, kot tudi rdeča lučka na sami ščetki! Ko je pritisk ravno pravi, pa se obarva zeleno.

Če sem ščetkala vsaj 2 minuti pa me nakoncu nagradi s smajlijem! 

V aplikaciji na telefonu si lahko izbereš kaj je tvoj cilj pri ščetkanju zob in temu primerno ti bo prilagodila tudi tvojo dnevno rutino, ki jo lahko po želji spreminjaš. Ker sem jaz nastavila, da imam občutljive dlesni, me vedno po ščetkanju tudi vpraša, če so mi krvavele dlesni. Zdej, v nosečnosti, so mi krvavele praktično vsakič, tudi če sem uporabljala najmehkejše zobne ščetke. Odkar uporabljam iO in pazim, da ne pritiskam preveč, pa opažam da se krvavljenje pojavlja redkeje. Če vpišeš kdaj si začel uporabljati novo glavo ščetke, te bo aplikacija tudi opozorila, kdaj bo čas za menjavo glave. Jaz si drugače pogosto rečem: “Eh, ni se še čiiist razcvetela, lahko jo še mal uporabljam” ?

Da te aplikacija še bolj motivira za redno ščetkanje, pa ob uporabi dobiš tudi razne medalje! Na mene gejmifikacija deluje, na nek način si popestriš opravila, ki jih načeloma ne maraš početi, so pa dobra za tebe. 

Seveda lahko ščetko uporabljaš tudi brez aplikacije in si bo ščetka sama zapomnila kdaj in koliko časa si ščetkal, in to takoj posodobila z aplikacijo, ko jo odpreš. Baterija bo z enim polnjenem zdržala redna ščetkanja vsaj 2 tedna. 

A se lahko še malo obrnemo na dizajn zobne ščetke! Jaz sem absolutno navdušena! Perfektne linije, glava in ročaj se lepo vklopita, pa tudi stojalo, na katerem se ščetka polne je izjemno estetsko. Vsako jutro znova me razveseli.  

V kompletu pride tudi zelo lični potovalni etui, ki je obenem tudi polnilec, tako da je to vse kar potrebujem vzeti s seboj, ko grem v Ljubljano! 

Ok, nadaljujemo z jutranjo rutino, lase v figo, makeup pa je zadnje čase več ali manj samo barvica za obrvi, eyeliner in maskara. 

Gremo še pogledati kaj bomo danes oblekli: po vsej verjetnosti bo to neka oblekica. V Črni gori je še vedno zelo toplo popoldne, tako da kaj več kot najlonke pod njo ne bom potrebovala. 

Pograbim torbo in že brzim, ker me Miloš že čaka v avtu, da greva v pisarno. Čaaaau!

Odpravim se v službo

Več o sami zobni ščetki Oral-B iO pa si lahko prebereš tudi na BigBangovi spletni strani. S kodo ‘REVOLUCIJA‘ pa imaš tudi 20% popust na vse Oral-B iO zobne ščetke do 3.10.2021

Video in zapis na blogu so nastali v sodelovanju z Oral-B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.